Camp D Argelers (1939 - 1942) PDF

Descubre el libro de Camp D Argelers (1939 - 1942) con enmarchaporlobasico.es. Lea el PDF de Camp D Argelers (1939 - 1942) en su navegador de forma gratuita. Regístrate y descarga Camp D Argelers (1939 - 1942) y otros libros de Felip Sole, Gregory Tuban.
Enmarchaporlobasico.es Camp D Argelers (1939 - 1942) Image
FECHA
2011
TAMAÑO DEL ARCHIVO
1,53 MB
ISBN
9788497917971

DESCRIPCIÓN

El camp d’Argelers és, avui dia, una icona viva en la memòria col·lectiva catalana i espanyola, tant si les famílies han viscut a la Catalunya franquista com si han viscut a l’exili. Es pot afirmar que més de la meitat de les famílies catalanes ha tingut un parent que va «passar» pel camp. També és una icona per als nord-catalans. L’evocació del nom Argelers revifa antigues ferides i fa parlar tothom… Però la història del camp continua sent desconeguda una vegada superats els mots: «El camp era sorra, només sorra; el camp era la tramuntana terrible que et clivellava la pell; el camp eren filferrades, quilòmetres de filferrades, i molta gana…» El camp de concentració era palpitant, dur i inhòspit; en definitiva, viu. Els que el van viure són, en part, un producte d’ell, com una metàfora de suspens en què només narrar-lo crea ansietat per saber-ne més i genera la necessitat de donar a conèixer-los. El camp és la suma de dos centenars de fotografies «perdudes» entre mitja dotzena d’arxius i també de centenars de documents que mostren la lògica concentracionària.
DESCARGAR LEER EN LINEA

"El camp d'Argelers es, avui dia, una icona viva en la memoria col?lectiva catalana i espanyola, tant si les families han viscut a la Catalunya franquista com si han viscut a l'exili. Es pot afirmar que mes de la meitat de les families catalanes ha tingut un parent que va ?passar? pel camp. Tambe es una icona per als nord-catalans.

Camp d'Argelers (1939-1942) La Retirada Platja nord d'Argelers de la Marenda, Catalunya Nord, febrer del 2009. La fúria del mar fa penetrar grans onades fins ben endins de la platja. El cel és de color gris cendra. La tramuntana glacial aixeca la sorra fins a 60 cen-tímetres del terra. Violentes ràfegues clivellen

LIBROS RELACIONADOS